Herbaroof groendaken 

Kant-en-klare groendaken

Een trend die zich almaar meer doorzet is die van platte daken met groenbedekking. Een groen dak met bodembedekkers is niet alleen mooi om te zien, maar er zijn ook tal van voordelen voor het milieu en bovendien is de levering en plaatsing ervan heel makkelijk. Dakdepot helpt u graag verder met het voorzien van de nodige materialen voor uw Herbaroof groendak. 

Nog niet volledig overtuigd van de voordelen van Herbaroof groendaken? Wij zetten graag enkele pluspunten op een rij: 

  • Modulaire casette
  • Snel en eenvoudig te plaatsen
  • Laag gewicht per m²
  • Plaatsing het jaar rond
  • Milieuvriendelijk
  • Thermische en geluidsisolatie
  • Groter rendement voor zonnepanelen
  • Bescherming van de dakbedekking
  • Biodiversiteit en leefomgeving

De Herbaroof groendak cassettes zijn modulair van opbouw en passen heel eenvoudig in elkaar. Indien nodig kunnen ze gemakkelijk plaatselijk verwijderd en teruggeplaatst worden. 

Door het lage gewicht en de handige uitsparingen aan de zijkanten zijn Herbaroof cassettes eenvoudig te hanteren en kan zo het groendak heel gemakkelijk, snel en efficiënt geplaatst worden, zonder extra materialen! 

Groendaken met het Herbaroof systeem zijn uitzonderlijk licht. Met een gewicht van ongeveer 35 tot 50 kg per m², afhankelijk van de waterverzadiging van de cassette, kan toepassing van Herbaroof cassettes voor bijna elk bestaand dak. 

Herbaroof cassettes kunnen het hele jaar door geleverd en geplaatst worden, met uitzondering van vorstperiodes, omdat ze volledig begroeid zijn bij levering. Dit in tegenstelling tot een traditioneel groendak, waarbij de zeer jonge begroeiing ter plaatse wordt aangebracht door zaaien of stekken en winter- en zomerperiodes vermeden worden. 

Een extensief groendak met sedumbeplanting heeft op zich nog een heel aantal andere voordelen: 

Het plaatsen van een groen dak zorgt ervoor dat hemelwater wordt opgenomen op het dak en dat het vertraagd wordt afgegeven aan de riolering, zo zorgen we samen voor een beter waterbeheer. Daarnaast werkt de beplanting ook als een soort filter en zorgt ze voor een luchtzuiverend effect. 

Door de dikte van de opbouw heeft een extensief groendak isolerende eigenschappen, zowel op thermisch als op geluidsvlak. Exacte isolatiewaarden kunnen niet worden toegekend aangezien de eigenschappen afhankelijk zijn van het weer. 

Onderzoek wijst uit dat het plaatsen van zonnepanelen bovenop een extensief groendak een merkbaar groter rendement oplevert uit de fotovoltaïsche cellen. Doordat het groendak de temperatuurschommelingen op het dak verkleint en in het algemeen ook zorgt voor een lagere temperatuur op het dak, werken de verschillende cellen in de zonnepanelen efficiënter. Zonnepanelen zullen dankzij de kleinere schommelingen ook veel minder onderhevig zijn aan slijtage. 

Schadelijke UV-straling en mechanische beschadiging zoals hagel, vorst, ... maken door toepassing van een groendak als buffer geen kans om uw dakbedekking te verslijten. Het is bewezen dat uw dakbedekking tot 2 à 3 keer langer meegaat met een groendak. Ideaal, toch?! 

Een groendak met sedumbeplanting is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar is ook zeer bevorderlijk voor de biodiversiteit. Door het gebruik van verschillende soorten die bloeien in hun seizoen, worden ook verschillende soorten fauna aangetrokken tot uw dak. Vooral in stedelijke omgevingen wordt dit steeds belangrijker.

Neem gerust contact op voor meer informatie.

Copyright © all rights reserved.